ESF subsidies voor bedrijven : een opportuniteit om niet te missen

 14-12-2019

ESF subsidies: Bedrijven die werk willen maken van hun HR-beleid en competenties van hun medewerkers willen versterken komen mogelijks in aanmerking voor overheidssteun.

Er zijn namelijk ESF subsidies die zich richten op: loopbaanbeleid en opleidingen (zowel inhouse als extern georganiseerd).

Aan projecten die in een oproep worden goedgekeurd wordt een deel van de kosten terugbetaald in de vorm van subsidies (50% tot 70%). Afhankelijk van de Europese staatssteunregels varieert ook de eigen inbreng van de gesubsidieerde organisatie, van een minimaal bedrag tot soms de helft van de totale kosten. De grootte van het subsidiebedrag verschilt naargelang van de oproep en loopt op tot 100.000 EUR.

 

1. ESF subsidies “Duurzaam loopbaanbeleid”

(1) Door HR beleid beter te structureren en duurzamer te maken, gaan de medewerkers zich beter ondersteund voelen en gaan ze langer & gemotiveerder aan het werk blijven. Engagement langs beide kanten >> win-win voor iedereen …
Tevreden en geëngageerde medewerkers, duurzame loopbanen en een sterke wendbare organisatie als gevolg.

Hoe ver sta je als bedrijf op vlak van HR? Waar wil je naartoe? Is een belangrijke denkoefening om te voorkomen dat de projectacties een losse verzameling van op zichzelf staande acties zouden vormen. Met dergelijke analyse ga je de uitdagingen op vlak van duurzame loopbanen helder benoemen en kan worden duidelijk gemaakt op welke manier de projectacties hierop zullen inspelen.

We kunnen je hierbij helpen! En bouwen zo mee aan een stabiele HR structuur, geen one-shot maar een beleid dat je continu kan verbeteren.

 

1.1 Welke acties komen in aanmerking voor subsidies?

Bvb maken van een onthaalbrochure, loopbaangesprekken vorm geven – fiches opmaken, functiebeschrijvingen vernieuwen, competentiematrix afwerken, verloningsbeleid ontwikkelen, ondersteuning van leidinggevenden en zo verder.

Alles wat kadert binnen: werving & selectie, onthaal, ergonomiebeleid, work-life, loopbaanbeleid, competentiebeleid, leiderschap, jobinhoud, uitstroom. Met andere woorden de volledige HR-cyclus.

 

2 ESF subsidies “Opleidingen”: 

(2) Bij opleidingen zijn volgende puntjes belangrijk om rekening mee te houden:

  • Doelgroepenbeleid : 50+, allochtoon, …
  • Thema’s van de geplande opleidingen moeten kaderen binnen European Skills Agenda:
    • Sociale vaardigheden (bvb opleiding rond interne communicatie / feedback geven en krijgen)
    • Digitale vaardigheden (bvb opleiding Excel)
    • Taal- en letterkunde (bvb opleiding Engels)

Subsidieaanvraag voor opleidingen en voor duurzaam loopbaanbeleid kan gelijktijdig (1 en 2 samen), maar mag ook zeker apart ingediend worden.

 

Wij nemen de zorgen uit handen: subsidiebegeleiding van A tot Z

Wij zoeken voor u alles uit en zorgen voor de opmaak van uw dossier. Zo bespaart u tijd en bent u zeker dat de aanvraag juist gebeurt.

 

Contact:

Twijfelt u over deze of andere subsidies of initiatieven? Of gehoord van een premie, maar lijkt het te ingewikkeld? Neem hiervoor contact op met ons, wij wijzen je graag de weg!

Contacteer ons: info@bizburo.be of 0471 / 52.40.51

Lees ook artikel over subsidies voor vrachtwagens: https://bizburo.be/subsidie-vrachtwagen/
en subsidies ter bevordering van export: 
https://bizburo.be/export-subsidies/

 

Terug naar de website: www.bizburo.be

Tatyana Vitalyova –  Subsidieadviseur

Over ons
BizBuro is opgericht vanuit de overtuiging dat alle kansen optimaal benut moeten worden.
Daarom begeleiden wij ondernemers bij het waarmaken van hun ambities, door hen te ondersteunen op gebied van subsidies.
Onze contactgegevens
Jan Palfijnstraat 1B / 23, 8500 Kortrijk
+32 471 52 40 51
info@bizburo.be
BE0844.839.613

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!